WIE ZIJN WIJ

WIE ZIJN WIJ

Wij zijn Hollands Huis en ja, ook het Havenkwartier in Deventer stond op ons lijstje ‘daar moeten we nog iets mee doen’.

Het zal de ‘afwijking’ als architect zijn, dat je overal mogelijkheden en potenties ziet, de vraag is meestal hoe je zoiets van de grond krijgt.
Maar nu we concreet in het Havenkwartier aan de slag zijn voelen we de ambitie, het experiment en de mogelijkheden bij de huidige zelfbouwers, de supervisor en de gemeente. Er is hier echt veel mogelijk!

Een lastige hoek in het stedenbouwkundige plan daagde ons uit een optimale opzet te bedenken. Optimaal m.b.t. de woningen en het ontwerp en optimaal m.b.t. het particulier opdrachtgeverschap, als collectief 4 woningen gezamenlijk bouwen. Hiermee worden de ontwerpvrijheid en de aangeboden zekerheden vergroot en de kosten verkleind.

We willen het zelfbouwen toegankelijker maken en gunnen iedereen een betaalbare op maat gemaakte woning. Wij geloven er in!
Daarom hebben we op eigen risico het voortouw genomen, zijn we gaan schetsen en gaan we nu samenwerkingen aan om onze plannen verder te brengen. Zo ver dat jullie in kunnen schrijven op de plannen met de bijbehorende kosten, maar met volop ruimte voor eigen inbreng en eigen verantwoordelijkheid. Maar inschrijven  als geïnteresseerde kan natuurlijk nu al!

Angela-Holterman-2

“het leukste van zelfbouwen is het genereren van woonkwaliteit” / Angela Holterman / architect en interieurarchitect /
eigenaar Hollands Huis

derko-jan-dollen1

“je eigen huis bouwen in Deventer op een locatie met geschiedenis op loopafstand van het centrum is een kans die niet elke dag voorbij komt” / Derko-Jan Dollen / architect / eigenaar Hollands Huis

atalja-willemen-architect

“Wonen is heel persoonlijk: de ruimtes moeten ruimte bieden aan úw manier van leven en wonen.” / Atalja Willemen / architect /
zelfstandig woningbouwexpert

ADVISEURS

Om de plannen concreet te kunnen presenteren willen we de plannen in samenwerking met een aantal adviseurs verder uitwerken.

We hebben een eerste overleg gehad met een systeembouwer om het bouwsysteem te onderzoeken. De volgende stap is het benaderen van een door ons gekozen aannemer en hem te enthousiasmeren eveneens zijn kennis en tijd te investeren in dit project.
Daarna volgen de adviseurs installatietechniek en duurzaamheid.

Om een completer beeld te krijgen van de gang van zaken bij cpo projecten hebben we o.a. overleg met Siem Goede, lange tijd werkzaam geweest bij CASA Architecten van Hein de Haan, die in Amsterdam al jarenlang het voortouw neemt bij cpo projecten (o.a. Vrijburcht). Hij deelt met ons de werkruimte in Amsterdam en zal ons gedurende het traject bijstaan voor advies.

Natuurlijk hebben we zelf ideeën over wat de plannen moeten uitstralen en hoe je mensen kunt bereiken. Om de plannen inhoudelijk op de juiste wijze en via de juiste weg onder de aandacht te brengen hebben we een oriënterend overleg gehad met een communicatie adviseur.

De momenten waarop we de verschillende partijen willen betrekken staan weergegeven in de planning