HET HAVENKWARTIER

 

HET HAVENKWARTIER

Het Havenkwartier wordt een levendige en eigenzinnige stadswijk voor wonen, werken, cultuur en vrije tijd.

Het ondernemende en robuuste karakter maakt dat dit geen dertien-in-een-dozijn-wijk wordt. U krijgt hier de mogelijkheid om zelf – of samen met anderen – uw woondroom te realiseren. Het cpo (collectief particulier opdrachtgeverschap) project Restnest wordt gerealiseerd op de traveeën T1_01 t/m T1_13 + T3_01 . De kavels zijn gelegen op de hoek Stokvisstraat en de Mr de Boerlaan.

POST lokatie1

situatie deel 1a

kavel T1 / stedenbouwkundige situering

situatie deel 2a

stedenbouwkundige-architectonische oplossing / toegevoegde kwaliteit

Het Havenkwartier herken je aan de oude silo’s, op steenworp afstand van de binnenstad. Hier is nog ruimte voor nieuwe initiatieven op het gebied van werken, wonen en cultuur. Het uitgangspunt is maximaal behoud en hergebruik. Het vernieuwingsproces is organisch, een stapsgewijze verandering van een oude haven naar een levendige stadswijk.

De kracht zit in de spontane creatie, de regie in de gezamenlijke ambities. Karakter moet groeien: voortbouwen op het bestaande, vervangen van slechte onderdelen en oliën van vastgeroeste functies. Dit continue gesleutel trekt een bont gezelschap van ondernemers, bewoners en bezoekers en maakt het Havenkwartier spannend en gevarieerd (link naar het ontwikkelingsplan volgt).
beeld 8_2012 havenkwartier kavel T1 locatie versie2